Bize Ulaşın

Sonbahar Bahçe Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Sonbahar bahçe bakımı için yapmanız gereken en önemli şey, kış gelmeden bahçenizin keyfini doya doya çıkartmaktır.

Sonbahar Bahçe Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Sonbahar bahçe bakımı için mutlaka yapmanız gereken en önemli şey, kış gelmeden bahçenizin keyfini doya doya çıkartmaktır. Sıcak havalar geride kalırken, Eylül ayı ile beraber daha serin ve yağışlı bir havaya merhaba demeye hazırlanın. Tabii ki bu yeni mevsime bahçenizdeki bitkileri de hazırlamayı unutmayın!

 

Bahçenizi kışa hazırlayın.
Sonbahar bahçe bakımı esnasında yapılması gereken en önemli şey, bitkilerin ve çimin dirençlerini arttırarak onları kışa hazırlamak olacaktır. İlaçlama ve gübreleme programlarına bu aylarda da devam edin.


Bahçenize bakın ve Bakım yapın.
Önceliğiniz yazdan kalma fidelerin sökümünün yapılması ve yeni dikim yapılabilmesi için toprağın çapalanması olmalıdır. Fideler söküldükten sonra toprağı 1 hafta dinlendirin, çapalayın ve yeni fidelerin dikimini yapın.


Bitkilere yer açın.
Bahçeye yeni ilave edilecek bitkiler varsa onların yerlerini hazırlayabilirsiniz. Yağmurların yağmasıyla beraber toprak daha rahat işlenecektir. Sonbahar bahçe bakımı sırasında toprağı bolca havalandırın ve yeni dikilecek bitkilere yer açın.


Alt yapıyı kontrol edin.
Yeni çim yapılacaksa, drenaj, sulama sistemi gibi alt yapı uygulamalarını yeniden yaptırın ya da tercihe bağlı tamir/kontrol ettirin.


İlaçlama ve gübreleme.
İlaçlama ve gübreleme işlemlerine bitki ihtiyaçlarına göre devam edilmelidir.


Sulamaya devam edin.
Eylül ve Ekim aylarında yağışlarla beraber sulamalara birden ara vermeyin. Yağan yağışların miktarı bitkilerin ihtiyacını karşılayacak düzeyde olmayabilir. Bu nedenle sulamayı azaltın ancak kesmeyin.


Ölçülü besin takviyesi yapmak.
Tüm bitkilerin kış öncesi yeni sürgünleri olacak ve bu sürgünler 2 aylık bir süreçte büyümeye devam edecektir. Bu nedenle kışa hazırlanan bitkilerin ihtiyacına göre dirençlerini artıracak besin takviyeleri yapmak gerekir. Gübreleme bitki veya çimin ihtiyacına göre yapılmalıdır. Bu işlem aynı zamanda toprağınızın da besin değerini yükseltir. Gübrenin toprağa karışması için bol su gerektiğinden, tavsiyemiz gübrelemeyi yağmurlu bir günde yapmanızdır. Yağış yeterli değilse ayrıca sulama yapmanız gerekecektir.


Fidan dikmek için en uygun dönem sonbahardır.
Bahçenize yeni fidanlar dikmeyi ihmal etmeyin. Bu aylarda eksik kalan yüzeysel budama işlemleriniz varsa, tam vaktidir. İlkbaharda daçiçek açan soğanlı bitkilerin soğanlarını dikebilirsiniz.


Eksik ekipmanınızı tamamlayın.
Bütün bunların dışında sizi en çok oyalayacak işlem, kuruyup dökülen yaprakları düzenli şekilde toplamak olacaktır. Bunun için yaprak toplama makinelerini ya da geleneksel yol olan tırmık veya yelpazeyi kullanabilirsiniz.

Armes Plant Yapı Proje

Bizimle İletişime Geçin!

İletişim Bilgileri

Sosyal Medya

Sosyal medya hesaplarımızdan bizleri takip ederek gerçekleştirdiğimiz projeler, katıldığımız fuarlar veya anlık kampanyalarımız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.